Zonneboilers

Optimaal comfort en een lagere energierekening.
Die aantrekkelijke combinatie is mogelijk door gebruik te maken van een zonneboiler. De speciale absorptielaag van de zonnecollectoren vangt het zonlicht op en verwarmt hiermee het water.
Dit warme water wordt opgeslagen in de zonneboiler.
Met een zonneboiler bespaart u ruim de helft van de energie die nodig is om het water voor uw huishouden, zoals douche/keuken te verwarmen, maar ook uitermate geschikt voor de centrale verwarming.
 
Zonlicht is gratis en altijd aanwezig. Het is dus een investering die zich vanzelf terugbetaald.

Duurzame alternatieven:
Wij kunnen u ook van advies voorzien m.b.t. andere duurzame oplossingen zoals een warmtepomp of CV-Haard. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een duurzaam systeem om de woning te verwarmen en warm water te verzorgen, aangezien het gebruik maakt van een energiebron die onbeperkt aanwezig is: warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater.

De warmte die een warmtepomp onttrekt uit de bodem, de lucht of het grondwater, wordt gewoon weer aangevuld door de zon; en daarnaast door warmte die in de zomer wordt afgevoerd naar de bodem of het grondwater.

Een warmtepompsysteem haalt dus warmte op en zet deze om in woningverwarming en warmte voor warm water, net als een ketel of zonneboiler.
 

CV-Haard

Naast extra sfeer en luxe ook efficiënter met gas omgaan door de haard aan te sluiten op de verwarmingsinstallatie. U verwarmt niet alleen de ruimte waarin de haard staat, maar ook alle andere ruimten worden verwarmt.
U kunt er ook voor kiezen om de haard aan te sluiten op een buffervat. Daarmee kunt u met het warme water doen wat u maar wilt. Denk dan aan de verwarming, douche, bad, wasmachine of vaatwasmachine. 
 
Heeft u nog meer vragen over het systeem? U kunt altijd contact met ons opnemen.